Istoria gastronomiei este plină de preparate inventate din necesitate, dar unele dintre cele mai cunoscute mâncăruri din lume au apărut datorită unor greșeli sau ambițiilor personale. Fie că a fost vorba de o luptă cu marile corporații, de un gest de sfidare a normelor sociale sau de un chef care a refuzat să-și recunoască eroarea, aceste preparate există astăzi pentru că cineva a vrut să demonstreze un punct de vedere, conform List Verse.
Povestea fursecurilor cu ciocolată este adesea spusă ca o poveste amuzantă despre un accident fericit. În realitate, Ruth Wakefield, proprietara hanului Toll House, nu a fost tocmai încântată de eroarea sa. Se spune că, în timp ce pregătea un lot de fursecuri, a rămas fără ciocolată specială pentru copt. Gândind rapid, a tăiat bucăți dintr-o tabletă de ciocolată Nestlé și le-a adăugat în aluat, presupunând că se vor topi uniform.
Spre surprinderea ei, bucățile și-au păstrat forma, creând un desert complet nou. Clienții hanului au fost încântați, iar Wakefield a încheiat ulterior un acord cu Nestlé, permițându-le să tipărească rețeta ei pe ambalajele lor de ciocolată, în schimbul unei aprovizionări pe viață cu ciocolată.

Telefon: +40723390003
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
TITLUL PROIECTULUI INVESTIȚII PENTRU DIGITALIZAREA…
COMUNICAT DE PRESA Martie 2025 AS MEDIA SRL…
Tot mai mulți români caută zboruri fără o destinaț…
Primele zile de toamna aduc si primele rezerva…
București, septembrie 2025 – În întreaga Europă, t…
Toată bursa pariurilor a sărit în aer joi la prânz…
La scurt timp după ce mitropolitul Moldove…
Mare minune de Sfânta Parascheva - s-a lungit…