
Lipsa din dietă a unor alimente a fost asociată cu un nivel mai ridicat de boli cardiovasculare şi decese la nivel mondial, într-un nou studiu realizat la nivel global în 80 de ţări. Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că aproape 18 milioane de persoane au murit din cauza bolilor cardiovasculare în 2019, ceea ce reprezintă 32% din totalul deceselor la nivel mondial. Dintre aceste decese, 85% s-au datorat infarctului miocardic şi accidentelor vasculare cerebrale (AVC).
Un studiu realizat în 80 de ţări de pe toate continentele locuite şi publicat în revista Societăţii Europene de Cardiologie (ESC) indică faptul că dietele alimentare care pun accentul pe fructe, legume, produse lactate (în special cele cu grăsimi integrale, nedegresate), nuci, leguminoase şi peşte, adică dietele bogate în grăsimi naturale, neprocesate, au fost asociate cu un risc mai mic de boli cardiovasculare (BCV) şi de deces prematur în toate regiunile lumii.
Adăugarea de carne roşie neprocesată sau de cereale integrale a avut un impact redus asupra rezultatelor.

Telefon: +40723390003
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
TITLUL PROIECTULUI INVESTIȚII PENTRU DIGITALIZAREA…
COMUNICAT DE PRESA Martie 2025 AS MEDIA SRL…
Tot mai mulți români caută zboruri fără o destinaț…
Primele zile de toamna aduc si primele rezerva…
București, septembrie 2025 – În întreaga Europă, t…
Toată bursa pariurilor a sărit în aer joi la prânz…
La scurt timp după ce mitropolitul Moldove…
Mare minune de Sfânta Parascheva - s-a lungit…