mancare mic dejun brunch pranz oua avocado dieta e1688876413474 640x400

 

Lipsa din dietă a unor alimente a fost asociată cu un nivel mai ridicat de boli cardiovasculare şi decese la nivel mondial, într-un nou studiu realizat la nivel global în 80 de ţări. Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că aproape 18 milioane de persoane au murit din cauza bolilor cardiovasculare în 2019, ceea ce reprezintă 32% din totalul deceselor la nivel mondial. Dintre aceste decese, 85% s-au datorat infarctului miocardic şi accidentelor vasculare cerebrale (AVC). 

Un studiu realizat în 80 de ţări de pe toate continentele locuite şi publicat în revista Societăţii Europene de Cardiologie (ESC) indică faptul că dietele alimentare care pun accentul pe fructe, legume, produse lactate (în special cele cu grăsimi integrale, nedegresate), nuci, leguminoase şi peşte, adică dietele bogate în grăsimi naturale, neprocesate, au fost asociate cu un risc mai mic de boli cardiovasculare (BCV) şi de deces prematur în toate regiunile lumii.

Adăugarea de carne roşie neprocesată sau de cereale integrale a avut un impact redus asupra rezultatelor.

mai mult pe g4media.ro

Nu mai aveti dreptul de a comenta pe aceast site.

Citeste mai multe articole din: SANATATE

Contacteaza-ne

Telefon: +40723390003

Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Despre Proiect

Ultimele Articole

Bagaju' si Peisaju'

Secretele Iasului

Iaşul vechi

RokGallery module Iaşul vechi (id=174) does not have a gallery selected